Razvod roditelja

Podijeljeno skrbništvo – pitanja i dileme

Razvod roditelja Teme Definicija podijeljenog skrbništva se sažeto rečeno odnosi na skrbništvo oba roditelja nad djetetom koje obuhvaća minumum jedne trećine vremena sa svakim od roditelja uključujući i vikende, te podrazumijeva odgovornost i obaveze koje iz toga proizlaze i odnosi se na ekivivalentnu alternativnu brigu oba roditelja.

Objavljeno: 23.02.2016. | Pročitajte više >

Što je najbolji interes djeteta u procesu brakorazvoda roditelja

Razvod roditelja Teme Četiri su opća načela na kojima se temelje sva prava sadržana u Konvenciji o pravima djeteta: načelo nediskriminacije, prava na život i razvoj u svim vidovima života, načelo najboljeg interesa djeteta, te načelo slobode iznošenja mišljenja.

Objavljeno: 15.05.2013. | Pročitajte više >

Razvodimo se, ali ostajemo roditelji

Razvod roditelja Gotovo da i nema dana kada razgovarajući s roditeljima koji su u procesu razvoda braka ili kada je taj proces već dovršen ne nailazimo na njihovu zbunjenost, povrijeđenost, ljutnju i nesnalaženje ulogom i odnosom prema drugom roditelju, bez obzira kod kojeg roditelja dijete živi.

Objavljeno: 22.04.2013. | Pročitajte više >

Kako djeci reći da se roditelji razvode

Razvod roditelja Razvod braka je stresna situacija za cijelu obitelj, a osobito za djecu. Kada roditelji odluče djetetu reći da se razvode važno je da prilikom razgovora kažu istinu na način prilagođen dobi djeteta.

Objavljeno: 15.07.2010. | Pročitajte više >

Djeca i sukob roditelja

Razvod roditelja Razvod roditelja je jedna od najintenzivnijih stresnih situacija za dijete. Kod većine razvoda dijete se nakon početne uznemirenosti, straha, ljutnje, krivnje, nade, s vremenom prilagodi novonastaloj situaciji i novom načinu života, osobito ako i dalje ima dobar kontakt s drugim roditeljem i ako su roditelji omogućili razvodom mirnije uvjete odrastanja djeteta.

Objavljeno: 15.07.2010. | Pročitajte više >

Kada partnerski odnos ometa roditeljski

Razvod roditelja Kako razvodu prethode nezadovoljavajući partnerski odnosi, nerijetko bivši partneri nastavljaju lošu komunikaciju, a u novonastaloj emocionalno zahtjevnoj situaciji njihov odnos je dodatno narušen.

Objavljeno: 15.07.2010. | Pročitajte više >