Slobodno vrijeme

Djeca i kućni ljubimci

Većina stručnjaka savjetuje da se prije navršene šeste godine djetetova života ne bi trebalo uzimati kućnog ljubimca.

Slobodno vrijeme Teme Vrijeme za obitelj Većina djece želi kućnog ljubimca i takvu potrebu ne bi trebalo zanemariti. Pri donošenju odluke o nabavci kućnog ljubimca važno je uzeti u obzir navike i obaveze obitelji kao i uvjete u kojima živi obitelj.

Objavljeno: 02.04.2012. | Pročitajte više >

Što je važno znati o internetu i chat roomu?

Slobodno vrijeme Putem interneta možemo komunicirati s velikim brojem ljudi, možemo se povezati s djecom i odraslim ljudima iz različitih gradova i sela, pa čak i vrlo udaljenih dijelova svijeta. Osobito privlačna mladima je anonimnost koju internet pruža, a koju je nemoguće postići u nekoj drugoj vrsti komunikacije. Ova anonimnost oslobađa i potiče ljude na drukčiju komunikaciju nego što bi to činili u osobnim kontaktima, što znači da se svatko može predstaviti kako želi i biti što želi. Ponekad se odrasli ljudi koji često nemaju prijateljske namjere mogu predstavljati kao djeca. Važno je imati na umu da o online prijateljima znaš samo onoliko koliko su oni rekli o sebi.

Objavljeno: 05.06.2010. | Pročitajte više >

Kako organizirati i planirati vrijeme

Slobodno vrijeme Imaš problema s organizacijom i planiranjem vremena? Zaboravljaš? Stalno si u gužvi? Evo nekoliko ideja koje ti mogu pomoći!

Objavljeno: 02.04.2010. | Pročitajte više >

Kako upravljati džeparcem

Slobodno vrijeme Napokon si počeo dobivati džeparac! Sigurno si jedva čekao/la dan kad ćeš imati „vlastiti novac“ kojeg ćeš moći trošiti kako ti želiš. Prije nego se zaputiš u shopping razmisli o slijedećem...

Objavljeno: 20.03.2010. | Pročitajte više >