Nasilje

Što je nasilje u obitelji?

Život u obitelji gdje gledamo nasilje među onima s kojima živimo može biti jednako težak kao i kad sami doživljavamo nasilje.

Nasilje Obitelj je mjesto gdje bi se djeca i mladi trebali osjećati sigurno i voljeno. Kao što od svih ljudi s kojima se susrećemo tražimo da nas poštuju, tako bi i članovi obitelji trebali pokazivati međusobno poštovanje.

Objavljeno: 06.03.2013. | Pročitajte više >

Što je to elektroničko nasilje odnosno CYBERBULLYING

S obzirom da ne dolazi do fizičkog kontakta između žrtve i publike, djeca i mladi teže vide i razumiju štetu koju njihove riječi mogu nanijeti.

Nasilje Nasilje među djecom Elektroničko nasilje (engl. cyberbullying) je svaka komunikacijska aktivnost putem interneta (kroz uporabu e-mailova, web stranica, blogova), videa ili mobilnih telefona koja služi kako bi se neko dijete ponizilo, zadirkivalo, prijetilo mu se ili ga se teroriziralo na neki drugi način.

Objavljeno: 30.08.2012. | Pročitajte više >

Nasilje među djecom

Nasilje Ako imaš problema u školi, netko te izaziva, ruga ti se, udara te, uzima tvoje stvari, govori ružne riječi, ismijava te… postoji puno stvari koje možeš napraviti da se zaštitiš.

Objavljeno: 10.06.2010. | Pročitajte više >

Nasilje u vezama mladih

Nasilje Svatko ima pravo na vezu u kojoj će graditi odnose pune poštovanja, povjerenja, uvažavanja, vezu bez nasilja. Što kada to ipak nije tako? Ponekad ponašanje i geste osobe sa  kojom smo u emocionalnom odnosu prepoznajemo kao privrženost i strastvenu ljubav, a ono zapravo može biti znak ljubomore, posesivnosti i kontrole.

Objavljeno: 25.04.2010. | Pročitajte više >

hrabri-telefon-logo Što je Hrabri telefon

Nasilje

Misija Hrabrog telefona

Hrabri telefon odgovora na potrebu za zaštitom i sigurnošću svakog pojedinog djeteta. Hrabri telefon omogućuje da se dječji glas čuje te sustavno radi na prevenciji okrutnosti i nepravde prema djeci. U svom radu, Hrabri telefon se vodi načelima stručnosti i dostupnosti.

Objavljeno: 01.03.2010. | Pročitajte više >