Kada se roditelji razvode

Kada potražiti pomoć

Kada se roditelji razvode Ako jake emocije vezane uz razvod traju dugo ili kod sebe uočavaš prethodno navedene stresne reakcije koje ti smetaju pri obavljanju svakodnevnih obaveza – potraži pomoć. Primijetiš li da imaš problema sa kontroliranjem ljutnje, osjećaš se iznimno napeto, zabrinuto, tužno, bezvoljno, pomišljaš na to da se ozlijediš - potraži pomoć.

Objavljeno: 18.11.2010. | Pročitajte više >

Što činiti ako roditelji počnu ružno govoriti jedan o drugom?

Kada se roditelji razvode Većina roditelja i nakon razvoda i dalje normalno, bez svađa i prepirki komunicira međusobno i dogovara se oko stvari vezanih za djecu. Međutim, neka djeca postaju svjedocima ružnih riječi i postupaka jednog roditelja prema drugom i obrnuto.

Objavljeno: 17.10.2010. | Pročitajte više >

Imati dva doma

Kada se roditelji razvode Živjeti s jednim roditeljem, a drugoga povremeno posjećivati u drugom domaćinstvu može isprva biti zbunjujuće, ali isto tako može biti novo i uzbudljivo iskustvo. Prvo što je dobro napraviti jest – organizirati se.

Objavljeno: 16.09.2010. | Pročitajte više >

Razvod roditelja i moji osjećaji

Kada se roditelji razvode Kada se roditelji razvode, normalno je da osjećaš razne snažne, ili manje snažne emocije. Možda ćeš se neko vrijeme osjećati tužno i/ili zbunjeno. Možda ćeš se ljutiti i/ili biti povrijeđen/a. Možda ćeš istovremeno osjećati razne stvari, a možda neko vrijeme nećeš osjećati nikakve promjene.

Objavljeno: 18.08.2010. | Pročitajte više >

Što se može promijeniti nakon razvoda roditelja?

Kada se roditelji razvode Najvjerojatnije ćeš živjeti samo s jednim roditeljem. Može se dogoditi da ćete ostati živjeti u kući u kojoj ste do sada svi zajedno živjeli, te da će jedan roditelj iz nje iseliti. Možda ćete se ti i roditelj s kojim ćeš živjeti odseliti u neki drugi stan ili kuću. Drugi roditelj s kojim dijete ne živi, najčešće redovito kontaktira sa svojim djetetom, provodi s njim određene dane u tjednu, vikende, praznike.

Objavljeno: 14.07.2010. | Pročitajte više >

Moji se roditelji razvode – što činiti?

Kada se roditelji razvode Budući da djeca i mladi ne mogu utjecati na to da razvod nestane, ili da se roditelji bolje slažu i pomire, ono što mogu učiniti je usmjeriti se na sebe i činiti slijedeće kako bi se osjećali bolje.

Objavljeno: 15.06.2010. | Pročitajte više >