Mediji o nama

180206_15god_PZZDM005 Proslava 15 godina Poliklinike u medijima

Mediji o nama Novosti Zahvaljujemo novinarima i medijima što su nam bili partneri u zaštiti djece proteklih 15 godina rada Poliklinike, kao i na pozornosti i prostoru koju su nam posvetili prigodom proslave obljetnice naše ustanove:

Objavljeno: 18.02.2018. | Pročitajte više >

ella mreža tv MrežaTV: Ella Selak Bagarić o odgoju djece i roditeljstvu

Mediji o nama Psihologinja Ella Selak Bagarić bila je gost u emisiji Vježbanje demokracije kod Branka Vukšića na MrežiTV. Tema je bila odgoj djece i roditeljstvo, a jedno od prvih pitanja koje je voditelj postavio gošći je "Kako prepoznati da dijete pati?"

Pročitajte više >

Dr. Marjeta Knez Turčinović /Izvor: T portal, Snimio: Matej Grgić T Portal: Dr. Marjeta Knez Turčinović o tome kako izbjeći odgajanje djece nesposobne da se brinu sama za sebe

Mediji o nama Novinarka Elma Katana objavila 3. veljače 2018. na T Portalu intervju s psihijatricom dr. Marjetom Knez Turčičnović intervju po naslovom: "Jeste li helikopter roditelj? Stručnjakinja otkriva kako izbjeći odgajanje djece nesposobne da se pobrinu za sebe":

Pročitajte više >

hrt HRT: Reportaža o 15 godina Poliklinike u “Dobro jutro, Hrvatska”

Mediji o nama Novosti U magazinu "Dobro jutro, Hrvatska" u ponedjeljak 5. veljače 2018. godine objavljena je reportaža o Poliklinici povodom 15 godina rada, a u studiju je gostovala ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander:

Objavljeno: 06.02.2018. | Pročitajte više >

poligraf HR Poligraf: “Trebamo zakonsku obvezu intersektorske suradnje u zaštiti djece”

Mediji o nama Novosti U emisiji Hrvatskog radija “Poligraf” urednice Jasmine Popović emitiranoj 2. veljače 2018. godine raspravljalo se o aktualnoj temi nasilja nad i među djecom: “Povod je tučnjava srednjoškolaca u Splitu, ispovjed majke jednog maišana u sjeverozapadnoj Hrvatskoj kojeg vršnjaci sustavno zlostavljaju, pismo dvanaestogodišnjakinje koja povlači iskaz protiv očuha koji ju je seksualno zlostavljao jer želi da [...]

Objavljeno: 02.02.2018. | Pročitajte više >

gordana buljan flander HR “Zdravi bili”: I na najmanji oblik nasilja u školi treba poslati poruku da se neće tolerirati

Mediji o nama Novosti Ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander je gostovala 1. veljače 2018. u emisiji Zdravi bili Hrvatskog radio Dubrovnika urednice Silvije Kapurso na temu bullyinga:

Objavljeno: 01.02.2018. | Pročitajte više >

ela HTV “Otvoreno”: Kako zaustaviti vršnjačku agresiju?

Mediji o nama Novosti Psihologinja Ella Selak Bagarić bila je jedna od sugovornika u emisiji "Otvoreno" na temu vršnjačkog nasilja, a koja je potaknuta objavom snimki dogovorenih tučnjavi srednjoškolaca u Splitu koje se dijele na društvenim mrežama.

Objavljeno: 01.02.2018. | Pročitajte više >

nova NOVA TV i RTL: O povratku profesora prijavljenog za zlostavljanje u školu zbog sporosti pravosuđa

Mediji o nama Novosti Povodom slučaja povratka u istu školu na nastavu profesora kojeg je jedna učenica u veljači prošle godine prijavila za seksualno zlostavljanje, jer do danas ta prijava u pravosudnom sustavu nije procesuirana, priloge su objavile i NOVA TV i RTL. Uz majku djevojčice, izjave su dale sutkinja Županijskog suda za mladež u Zagrebu, Lana Peto Kujundžić i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.

Objavljeno: 27.01.2018. | Pročitajte više >

Screenshot 2018-01-22 07.45.35 NOVA TV povodom napada učenika u Pribislavcu: “Važno je pomoći i žrtvi i počinitelju”

Mediji o nama Novosti Povodom ozlijede oštrim predmetom koju je jedan učenik petog razreda nanio drugom u OŠ Vladimir Nazor u Pribislavcu kod Čakovca u Dnevniku Nove TV ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander istaknula je kako je važno pomoći i žrtvi i počinitelju.

Objavljeno: 22.01.2018. | Pročitajte više >

nacional NACIONAL: Stotine djece u Hrvatskoj oružje su u konfliktnim razvodima

Mediji o nama Novosti Ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander jedna je od triju stručnih sugovornika u velikoj temi objavljenoj u Nacionalu od 2. siječnja 2018. godine: "DOSSIER: Stotine djece u Hrvatskoj oružje su u konfliktnim razvodima". Cijelu temu u PDF-u možete preuzeti ovdje: Nacional dossier o konfliktnim razvodima

Objavljeno: 12.01.2018. | Pročitajte više >

ella potraga POTRAGA: Strože zatvorske kazne i dulji nadzor za spolno zlostavljanje djece

Mediji o nama Novosti Emisija Potraga koja je emitirana 10. siječnja 2018. na RTL televiziji posvećena je najavljenom postroženju odredbi u Kaznenom zakonu koje se odnose na spolno zlostavljanje djece. Predložene zakonske izmjene će u siječnju biti na čitanju u Hrvatskom saboru. Novinar Andrej Dimitrijević posjetio je i Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, a psihologinja Ella Selak Bagarić predstavila je na koji način radimo sa zlostavljanom djecom.

Objavljeno: 12.01.2018. | Pročitajte više >

Screenshot 2017-12-06 13.21.06 NOVA TV: “Djeca u ustanovama propadaju: 400 djece svake godine čeka na posvojenje, a 600 posvojitelja istovremeno čeka dijete”

Mediji o nama Novosti Dnevnik Nove TV objavio je 6. prosinca 2017. reportažu novinarke Barbare Golje povodom okruglog stola kojeg je organizirao Dječji dom u Nazorovoj: "Dijete na čekanju", a na kojem je sudjelovala i ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander

Objavljeno: 06.12.2017. | Pročitajte više >

Screenshot 2017-11-15 12.02.01 Zadovoljna.hr: “Faktor koji najviše utječe na rast samopouzdanja djece”

Mediji o nama Na portalu Zadovoljna.hr objavljena je tema o tome kako razvijati samopouzdanje djeteta: "Nisu pohvale: Faktor koji najviše utječe na rast samopouzdanja djece". Istaknuti su savjeti psihologinje Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Mie Roje:

Pročitajte više >

rtl danas RTL: O roditeljima koji objavljuju slike i video snimke svoje djece na društvenim mrežama

Mediji o nama Novosti U vijestima RTL-a 8. listopada 2017. objavljen je prilog o novom trendu tzv. sharentingu, novinarke Donne Diane Prčić, u kojem je kao sugovornica ispred Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba sudjelovala psihologinja Mia Roje:

Objavljeno: 13.10.2017. | Pročitajte više >

hrvatski katolički radio HRVATSKI KATOLIČKI RADIO: O izloženosti predškolske djece svim ekranima

Mediji o nama U emisiji "Obitelj danas" urednice i voditeljice Sonje Kuzmić na Hrvatskom katoličkom radiju u četvtak 5. listopada 2017. tema je bila prvo nacionalno istraživanje o izloženosti predškolske djece svim ekranima koje je provela naša Poliklinika. Gošća u studiju bila je psihologinja Mia Roje.

Pročitajte više >

1 / 41234