Mediji o nama

ZAGREB.info: DONOSIMO SAVJETE DJEČJE PSIHOLOGINJE: Evo kako zaštititi djecu i mlade od internetskog nasilja i opasnih sadržaja

Mediji o nama Povodom Dana sigurnijeg interneta 2017. na portalu ZAGREB.info objavljen je tekst novinarke Lucije Špiljak  "DONOSIMO SAVJETE DJEČJE PSIHOLOGINJE: Evo kako zaštititi djecu i mlade od internetskog nasilja i opasnih sadržaja" u kojem je stručna sugovornica bila Mia Roje, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba:

Pročitajte više >

bukaintervju Intervju s ravnateljicom u srpskom magazinu Buka

Mediji o nama "INTERVJU KOJEG BI TREBALI PROČITATI SVI RODITELJI: Dijete nikako ne možemo razmaziti niti ga kažnjavanjem naučiti važnim lekcijama" naslov je intervjua s prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander koji je objavljen u srpskom internet magazinu Buka, autorice Tatjane Čalić:

Pročitajte više >

Lijecnicke novine 2016 Liječnici su “prva linija” obrane zlostavljane djece

Liječničke novine, br. 146, veljača 2016.

Mediji o nama Novosti Prenosimo u cijelosti tekst ravnateljice Poliklinike, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander. objavljen u glasilu Hrvatske liječničke komore, Liječničkim novinama: Kaže se da je društvo toliko razvijeno koliko se brine za svoje najranjivije članove. U tu skupinu svakako spadaju djeca. Roditelji donose djecu na svijet i s te strane imaju najveću odgovornost za njih. Međutim, [...]

Objavljeno: 12.03.2016. | Pročitajte više >

savjetovalište O Poliklinici i nasilju putem interneta na Hrvatskom radiju

Mediji o nama Novosti U emisiji "Savjetovalište" Hrvatskog radija kod urednice Višnje Biti gostovala je prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander 15. veljače 2016. , a tema razgovora je  „Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba – primjer najboljih standarda u zaštiti djece žrtava i svjedoka kaznenih djela u zemljama Europske Unije“. U gostima je 29. veljače 2016. bila i predsjednica Hrabrog telefona Hana Hrpka, na temu "Nasilje putem interneta". Poslušajte obje emisije putem linkova na HR1.

Objavljeno: 01.03.2016. | Pročitajte više >

Opasno je šutjeti: S djecom o seksu treba pričati na vrijeme

24 sata, 24. kolovoza 2012.

Mediji o nama Stručnjaci Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba sudjelovali su u temi o tinejdžerskoj seksualnosti koju je objavio dnevni list "24 sata" pod naslovom: "Opasno je šutjeti: S djecom o seksu treba pričati na vrijeme".

Pročitajte više >

Posjet predsjednika Josipovića Poliklinici za zaštitu djece

Dnevnik, 1. program HRT, 26. listopad 2011.

Mediji o nama Reportažu o posjetu Predsjednika Ive Josipovića našoj Poliklnici koju je objavio Dnevnik 1. programa HRT-a možete pogledati ovdje.

Pročitajte više >

Poliklinika – primjer dobre prakse iz Hrvatske

Dubrovački vjesnik, 8. veljače 2011.

Mediji o nama U Dubrovačkom je vijesniku objavljen tekst o sudjelovanju ravnateljice prof.dr.sc. Gordane Buljan Flander u aktivnostima zaštitu djece od zlostavljanje Europskog vijeća i Ujedinjenih naroda, te ocjeni inozemnih stručnjaka da je naša Poliklinika primjer dobre prakse koju bi mogle primjenjivati i druge zemlje.

Pročitajte više >

Crtanka strave

Globus, 14. travnja 2010.

Mediji o nama Globus donosi psihoportrete devetero izrazito nasilne djece što su prošla intenzivni psihološki tretman u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba u članku pod naslovom: "CRTANKA STRAVE Tata me siluje i mlati, a ja mlatim prijatelje. I nije mi žao..."

Pročitajte više >

Otac je udarao, majka puderom skrivala modrice

Jutarnji list, 5. studeni 2011. .

Mediji o nama U temi o skrivanju obiteljskog nasilja i koliko majke pomažu zlostavljanjoj djeci Jutarnji list objavio je temu u kojoj su stručne sugovornice iz naše Poliklinike - prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander i dr. sc. Bruna Profaca.

Pročitajte više >

Važnije je ono što radimo nego što govorimo djetetu

Slobodna Dalmacija, 20. rujna 2009.

Mediji o nama U intervjuu Slobodne Dalmacije sa našom ravnateljicom govori se o važnosti ispravnog odgoja te odnosa roditelja s njihovom djecom

Pročitajte više >

Čak 96 posto pedijatara ne primjećuje zlostavljanu djecu

tportal, 29. travnja 2009.

Mediji o nama „Među 15 i 27 posto djece u RH bilo je izloženi nekom obliku zlostavljanja, a 96 posto pedijatara i 75 posto liječnika posumnja vrlo rijetko ili ponekad. "

Pročitajte više >

Ne postoji zločesto dijete

Gloria, 16. rujna 2008.

Mediji o nama Intervju s ravnateljicom Poliklinike prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander povodom nagrade koju je na svjetskom kongresu u Hong Kongu primila za rad multidisciplinarnog tima Poliklinike.

Pročitajte više >

Intervju s ravnateljicom Poliklinike

Nacional, 15. siječnja 2003.

Mediji o nama „Gordana Buljan-Flander - osnivačica prvog centra za zlostavljanu djecu u RH“ naslov je članka objavljenog u tjedniku Nacional, 15. siječnja 2003., povodom otvorenja Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Pročitajte više >