Mediji o nama

IKA: “Permanentno obrazovanje za mlađe svećenike Dubrovačke biskupije”

Mediji o nama Informativna katolička agencija (IKA) Zagreb donosi vijest o edukaciji održanoj u Dubrovačkoj biskupiji: "Permanentno obrazovanje za mlađe svećenike Dubrovačke biskupije održano je u Dubrovniku 17. i 18. travnja, a gošća predavačica bila je dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Pročitajte više >

labirint LABIRINT, HRT: O dugom trajanju visokokonfliktnih razvoda

Mediji o nama Novosti "Nažalost, u situacijama razvoda braka, kada sudski sporovi dugo traju, moramo reći da je djetetu vrijeme neprijatelj: Što više vremena prolazi, to su posljedice teže. Zaista je jako važno da u tom slučaju, ako se roditelji ne mogu dogovoriti, ako visoki konflikt perzistira, da sustav preuzme ulogu da zaštiti to dijete, jer dijete zapravo ima osjećaj konfuzije, zbunjenosti, do pravomoćne odluke ne zna gdje će živjeti, gdje mu je sigurna baza... Ako su u roditelji u konfliktu, svjedoči konfliktima i manipulacijama. Tako da je žurnost postupanja u ovakvim situacijama za djecu jako, jako bitna. ", kazala je prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u prilogu novinarke Nataše Ledić Grgurić s temom visokonfliktnih razvoda.

Objavljeno: 17.04.2018. | Pročitajte više >

mojzagreb ZAGREB MOJ GRAD: “Pomoć u rješavanju problema i trauma”

Mediji o nama Povodom proslave 15 godina rada Poliklinike objavljen je tekst o nama u magazinu "Zagreb moj grad" pod naslovom "Pomoć u rješavanju problema i trauma". Cijeli tekst možete pročitati preuzimanjem PDF dokumenta ovdje: Zagreb moj grad

Pročitajte više >

zaposlena naslovna teksta ZAPOSLENA:”Batinama djetetu poručujemo da ne vrijedi”

Mediji o nama Novosti Povodom 15. godina rada Poliklinike u magazinu "Zaposlena" objavljen je intervju sa ravnateljicom prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander pod naslovom "Batinama djetetu poručujemo da ne vrijedi". Glavna urednica Ana Gruden razgovarala je s ravnateljcom o tome kakio je započeo njen rad sa zlostavljanom djecom, kako su osnovani Hrabri telefon i Poliklinika, koliko se uspješno traumatizirana djeca mogu rehabilitirati, te o drugim pitanjima iz područja odgoja djece. Cijeli intervju dostupan je za preuzimanje u PDF formatu ovdje: Zaposlena travanj 2018

Objavljeno: 29.03.2018. | Pročitajte više >

index INDEX.HR: “Kako zaštiti dijete?”

Mediji o nama Novosti Novinarka Martina Pauček Šljivak objavila je na portalu Index.hr 26. ožujka 2018. temu pod naslovom: "KAKO ZAŠTITITI DIJETE? Donosimo reportažu iz Poliklinike za seksualno zlostavljanu djecu": "JEDINA ustanova u Hrvatskoj u kojoj se sustavno liječe seksualno zlostavljana djeca je Poliklinika za zaštitu djece i mladih u Zagrebu koja je nedavno obilježila 15. godišnjica njihova rada, a svake godine na obradu i tretman im dolazi 1200 do 1600 djece i članova njihovih obitelji. Iako u tretmanu nemaju samo seksualno zlostavljanu djecu, činjenica je da većina zlostavljane djece dolazi upravo k njima.

Objavljeno: 26.03.2018. | Pročitajte više >

Prof. dr. sc. Jerko Valković, izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander i moderatorica tribine prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić IKA: Tribina o virtualnom nasilju među djecom i mladima

Mediji o nama Novosti Informativna katolička agencija IKA donosi opširan izvještaj o tribini "Zajednički vidici" na temu virtualnog nasilja među djecom i mladima održanoj 21. ožujka 2018. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Među govornicima je bila i ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander:

Objavljeno: 22.03.2018. | Pročitajte više >

roditelji hr. Roditelji.hr: Na radionici Fit for Kids na Zagrebačkom velesajmu

Mediji o nama Novosti Portal roditelji.hr donose izvještaj o radionici Fit for Kids održanoj na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 11. ožujka u organizaciji udruge Abeceda roditeljstva i Djeca.hr. Održane su kreativne, kulinarske i edukativne radionice za djecu, te okrugli stolovi za roditelje. Na okruglom stolu "Utjecaj medija na djecu" ispred Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba sudjelovala je psihologinja Mia Roje:

Objavljeno: 20.03.2018. | Pročitajte više >

180206_15god_PZZDM005 Proslava 15 godina Poliklinike u medijima

Mediji o nama Novosti Zahvaljujemo novinarima i medijima što su nam bili partneri u zaštiti djece proteklih 15 godina rada Poliklinike, kao i na pozornosti i prostoru koju su nam posvetili prigodom proslave obljetnice naše ustanove:

Objavljeno: 18.02.2018. | Pročitajte više >

ella mreža tv MrežaTV: Ella Selak Bagarić o odgoju djece i roditeljstvu

Mediji o nama Psihologinja Ella Selak Bagarić bila je gost u emisiji Vježbanje demokracije kod Branka Vukšića na MrežiTV. Tema je bila odgoj djece i roditeljstvo, a jedno od prvih pitanja koje je voditelj postavio gošći je "Kako prepoznati da dijete pati?"

Pročitajte više >

Dr. Marjeta Knez Turčinović /Izvor: T portal, Snimio: Matej Grgić T Portal: Dr. Marjeta Knez Turčinović o tome kako izbjeći odgajanje djece nesposobne da se brinu sama za sebe

Mediji o nama Novinarka Elma Katana objavila 3. veljače 2018. na T Portalu intervju s psihijatricom dr. Marjetom Knez Turčičnović intervju po naslovom: "Jeste li helikopter roditelj? Stručnjakinja otkriva kako izbjeći odgajanje djece nesposobne da se pobrinu za sebe":

Pročitajte više >

hrt HRT: Reportaža o 15 godina Poliklinike u “Dobro jutro, Hrvatska”

Mediji o nama Novosti U magazinu "Dobro jutro, Hrvatska" u ponedjeljak 5. veljače 2018. godine objavljena je reportaža o Poliklinici povodom 15 godina rada, a u studiju je gostovala ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander:

Objavljeno: 06.02.2018. | Pročitajte više >

poligraf HR Poligraf: “Trebamo zakonsku obvezu intersektorske suradnje u zaštiti djece”

Mediji o nama Novosti U emisiji Hrvatskog radija “Poligraf” urednice Jasmine Popović emitiranoj 2. veljače 2018. godine raspravljalo se o aktualnoj temi nasilja nad i među djecom: “Povod je tučnjava srednjoškolaca u Splitu, ispovjed majke jednog maišana u sjeverozapadnoj Hrvatskoj kojeg vršnjaci sustavno zlostavljaju, pismo dvanaestogodišnjakinje koja povlači iskaz protiv očuha koji ju je seksualno zlostavljao jer želi da [...]

Objavljeno: 02.02.2018. | Pročitajte više >

gordana buljan flander HR “Zdravi bili”: I na najmanji oblik nasilja u školi treba poslati poruku da se neće tolerirati

Mediji o nama Novosti Ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander je gostovala 1. veljače 2018. u emisiji Zdravi bili Hrvatskog radio Dubrovnika urednice Silvije Kapurso na temu bullyinga:

Objavljeno: 01.02.2018. | Pročitajte više >

ela HTV “Otvoreno”: Kako zaustaviti vršnjačku agresiju?

Mediji o nama Novosti Psihologinja Ella Selak Bagarić bila je jedna od sugovornika u emisiji "Otvoreno" na temu vršnjačkog nasilja, a koja je potaknuta objavom snimki dogovorenih tučnjavi srednjoškolaca u Splitu koje se dijele na društvenim mrežama.

Objavljeno: 01.02.2018. | Pročitajte više >

nova NOVA TV i RTL: O povratku profesora prijavljenog za zlostavljanje u školu zbog sporosti pravosuđa

Mediji o nama Novosti Povodom slučaja povratka u istu školu na nastavu profesora kojeg je jedna učenica u veljači prošle godine prijavila za seksualno zlostavljanje, jer do danas ta prijava u pravosudnom sustavu nije procesuirana, priloge su objavile i NOVA TV i RTL. Uz majku djevojčice, izjave su dale sutkinja Županijskog suda za mladež u Zagrebu, Lana Peto Kujundžić i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.

Objavljeno: 27.01.2018. | Pročitajte više >

1 / 512345