Mediji o nama

pametna ploča Radio Sljeme: Pametna ploča – Ocjene! Kakva su očekivanja učenika i roditelja?

Mediji o nama Naša psihologinja Mia Roje bila je gost u emisiji Pametna ploča emitiranoj 12. travnja 2017. na Radio Sljemenu s temom: Moraju li i mogu li svi biti odlikaši? urednice Ivana Radaljac Krušlin.

Pročitajte više >

lijecničke novine LIJEČNIČKE NOVINE:”Ograničite djeci vrijeme pred malim ekranima!”

Mediji o nama U Liječničkim novinama broj 4/2017. objavljen je stručni tekst prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i mag. psych. Mie Roje pod nazivom "Ograničite djeci vrijeme pred malim ekranima!". U tekstu autorice objašnjavaju novi pojam "Screen Time" koji se odnosi na "bilo koje vrijeme provedeno pred bilo kojim ekranom, bio to televizor, mobitel ili neki uređaj još relativno nepoznat široj publici". Ističu kako je Svjetska zdravstvena organizacija preporučila kako za djecu do dvije godine starosti takvo vrijeme uopće ne bi trebalo postojati, a za djecu starije dobi preporuča se Screen Time ograničiti na maksimalno dva sata dnevno.

Pročitajte više >

Renata Fridrih i dr. Domagoj Štimac sa psićima na snimanju emisije HRT: O terapijskim psima u Poliklinici u emisiji “Dobro jutro Hrvatska”

Mediji o nama Novosti Stručnjaci naše Poliklinike Primarijus Domagoj Štimac, dječji i adolescenti psihijatar i profesorica Renata Fridrih, logopedinjaa i cerificirani vodič bili su gosti emisije" Dobro jutro Hrvatska" HRT-a. U emisiji su govorili o uvođenju terapijskih pasa u rad s djecom s traumatskim iskustvima od ožujka ove godine u našoj Ustanovi.

Objavljeno: 12.04.2017. | Pročitajte više >

VEČERNJI LIST: “Mali čupavci ‘specijalisti’ su za dječju tjeskobu”

Mediji o nama "Maleni, mekani, pahuljasti havanezeri Evie, Heidi, Švrćo i Ziggy novo su pojačanje zagrebačkoj Poliklinici za zaštitu djece i mladih. Riječ je o posebno obučenim terapijskim psima koji pomažu u radu i dijagnostici s traumatiziranom i zlostavljanom djecom te onima s motoričkim smetnjama ili intelektualnim teškoćama."

Pročitajte više >

JUTARNJI LIST: “NASILJE U VEZAMA MLADIH ‘Bio je najbolji student na godini, dolazio je iz ugledne i imućne zagrebačke obitelji. Sve je počelo kao prava ljubav. A onda je počeo pakao”

Mediji o nama Kroz priču zlostavljane djevojke Leone, novinarka Kristina Turčin u Jutarnjem listu od 12. ožujka 2017. detaljno je opisala nasilje u vezama mladih. U članku je stručna sugovornica bila ravnateljica Poliklinike, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, a citirani su i neki savjeti iz našeg priručnika o vezama mladih. Prenosimo dio teksta, a tekstu cijelosti možete pročitati na portalu Jutarnjeg lista

Pročitajte više >

zadovoljna.hr ZADOVOLJNA.HR: “Najveća greška koju roditelji u Hrvatskoj rade kada se razvode”

Mediji o nama Na portalu Zadovoljna.hr objavljena je tema sa savjetima naše psihologinje Mie Roje kako djetetu olakšati razvod roditelja: "Prema podacima Općinskog suda u Zagrebu razvod je u 2016. zatražilo 768 parova bez djece i 788 parova s maloljetnom djecom. U 2017. dosad je zaprimljeno 107 zahtjeva za razvod parova bez djece i 140 zahtjeva za razvod parova s maloljetnom djecom. Govore li ove brojke da se parovi s djecom češće razvode od parova bez djece? Ukazuju li na to da bračni parovi danas rjeđe ostaju u braku zbog djece, što je prijašnjih godina bio češći slučaj? Odgovor smo potražili kod psihologa u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba."

Pročitajte više >

nacional dossier NACIONAL: “U Hrvatskoj zlostavljanje trpi sto tisuća djece”

Mediji o nama Povodom početka kino-prikazivanja filma "Trampolin" redateljice Katarine Zrinke Matijević s temom zlostavljanja djece, u tiskanom izdanju tjednika Nacional od 28. veljače 2017. objavljen je dossier novinarke Tamare Borić na tu temu pod naslovom: "U Hrvatskoj zlostavljanje trpi sto tisuća djece". Osim redateljice koja je kazala kako je film inspiriran stvarnim događanjima i stvarnim ljudima, sugovornici u temi su glumica Lana Barić, koja nosi glavnu ulogu majke - zlostavljačice u filmu, Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, dr. Tomislav Franić, psihijatar s Klinike za psihijatriju KBC Split, licencirani terapeut Ministarstva pravosuđa za provođenje psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji gdje su žrtve djeca, te prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Pročitajte više >

vecernjicyber VEČERNJI LIST: “Cyberbullying, sexting, phishing i grooming vrebaju na vašu djecu iz računala, mobitela i tableta”

Mediji o nama "Alati oduvijek služe čovjeku da bi mu olakšali život i on ih neprestano razvija ukorak s vremenom. Tom, pomalo neobičnom rečenicom psihologinja i psihoterapeutkinja Gordana Buljan Flander ima običaj započeti rasprave o opasnostima na internetu. Objašnjenje potom nastavlja činjenicom da svaki alat, koliko god dobar bio, treba znati koristiti, inače može biti izrazito opasan.", piše Stela Lechpammer u "Večernjem listu" 28. veljače 2017. u članku pod naslovom "Cyberbullying, sexting, phishing i grooming vrebaju na vašu djecu iz računala, mobitela i tableta":

Pročitajte više >

index INDEX.HR: “SVAKI TREĆI UČENIK ZLOSTAVLJAN “Djeci bacaju torbe u WC, učenica zbog maltretiranja piški u krevet”

Mediji o nama Povodom Dana ružičastih majica, Index.hr je objavio temu o prevenciji vršnjačkog nasilja, u okviru koje su naveli istraživanje koje je provela Poliklinika za zaštitu djece Grada Zagreba te je novinarka Martina Pauček Šljivak: "Porazgovarali smo i s ravnateljicom Poliklinike za zaštitu djece i mladeži grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordanom Buljan Flander, koja je za Index rekla da se tek 11 % djece povjeri nastavnicima, budući da nitko od njih ne vjeruje da im nastavnici mogu pomoći."

Pročitajte više >

Ella N1 N1: “Psihologinja o najgorem savjetu protiv nasilja na internetu”

Mediji o nama Ella Selak Bagarić, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba govorila je za N1 o nasilju među djecom: "Naglasila je da je osobito važno i rašireno emocionalno nasilje, odnosno psihičko zlostavljanje. Upozorila je pogotovo na pristiske koji se na djecu vrše putem društvenih mreža.

Pročitajte više >

ZAGREB.info: “DONOSIMO SAVJETE DJEČJE PSIHOLOGINJE: Evo kako zaštititi djecu i mlade od internetskog nasilja i opasnih sadržaja”

Mediji o nama Povodom Dana sigurnijeg interneta 2017. na portalu ZAGREB.info objavljen je tekst novinarke Lucije Špiljak  "DONOSIMO SAVJETE DJEČJE PSIHOLOGINJE: Evo kako zaštititi djecu i mlade od internetskog nasilja i opasnih sadržaja" u kojem je stručna sugovornica bila Mia Roje, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba:

Pročitajte više >

bukaintervju Intervju s ravnateljicom u srpskom magazinu Buka

Mediji o nama "INTERVJU KOJEG BI TREBALI PROČITATI SVI RODITELJI: Dijete nikako ne možemo razmaziti niti ga kažnjavanjem naučiti važnim lekcijama" naslov je intervjua s prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander koji je objavljen u srpskom internet magazinu Buka, autorice Tatjane Čalić:

Pročitajte više >

Lijecnicke novine 2016 Liječnici su “prva linija” obrane zlostavljane djece

Liječničke novine, br. 146, veljača 2016.

Mediji o nama Novosti Prenosimo u cijelosti tekst ravnateljice Poliklinike, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander. objavljen u glasilu Hrvatske liječničke komore, Liječničkim novinama: Kaže se da je društvo toliko razvijeno koliko se brine za svoje najranjivije članove. U tu skupinu svakako spadaju djeca. Roditelji donose djecu na svijet i s te strane imaju najveću odgovornost za njih. Međutim, [...]

Objavljeno: 12.03.2016. | Pročitajte više >

savjetovalište O Poliklinici i nasilju putem interneta na Hrvatskom radiju

Mediji o nama Novosti U emisiji "Savjetovalište" Hrvatskog radija kod urednice Višnje Biti gostovala je prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander 15. veljače 2016. , a tema razgovora je  „Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba – primjer najboljih standarda u zaštiti djece žrtava i svjedoka kaznenih djela u zemljama Europske Unije“. U gostima je 29. veljače 2016. bila i predsjednica Hrabrog telefona Hana Hrpka, na temu "Nasilje putem interneta". Poslušajte obje emisije putem linkova na HR1.

Objavljeno: 01.03.2016. | Pročitajte više >

Opasno je šutjeti: S djecom o seksu treba pričati na vrijeme

24 sata, 24. kolovoza 2012.

Mediji o nama Stručnjaci Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba sudjelovali su u temi o tinejdžerskoj seksualnosti koju je objavio dnevni list "24 sata" pod naslovom: "Opasno je šutjeti: S djecom o seksu treba pričati na vrijeme".

Pročitajte više >

1 / 212