Mediji o nama

Screenshot 2017-12-06 13.21.06 NOVA TV: “Djeca u ustanovama propadaju: 400 djece svake godine čeka na posvojenje, a 600 posvojitelja istovremeno čeka dijete”

Mediji o nama Novosti Dnevnik Nove TV objavio je 6. prosinca 2017. reportažu novinarke Barbare Golje povodom okruglog stola kojeg je organizirao Dječji dom u Nazorovoj: "Dijete na čekanju", a na kojem je sudjelovala i ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander

Objavljeno: 06.12.2017. | Pročitajte više >

Screenshot 2017-11-15 12.02.01 Zadovoljna.hr: “Faktor koji najviše utječe na rast samopouzdanja djece”

Mediji o nama Na portalu Zadovoljna.hr objavljena je tema o tome kako razvijati samopouzdanje djeteta: "Nisu pohvale: Faktor koji najviše utječe na rast samopouzdanja djece". Istaknuti su savjeti psihologinje Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Mie Roje:

Pročitajte više >

rtl danas RTL: O roditeljima koji objavljuju slike i video snimke svoje djece na društvenim mrežama

Mediji o nama Novosti U vijestima RTL-a 8. listopada 2017. objavljen je prilog o novom trendu tzv. sharentingu, novinarke Donne Diane Prčić, u kojem je kao sugovornica ispred Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba sudjelovala psihologinja Mia Roje:

Objavljeno: 13.10.2017. | Pročitajte više >

hrvatski katolički radio HRVATSKI KATOLIČKI RADIO: O izloženosti predškolske djece svim ekranima

Mediji o nama U emisiji "Obitelj danas" urednice i voditeljice Sonje Kuzmić na Hrvatskom katoličkom radiju u četvtak 5. listopada 2017. tema je bila prvo nacionalno istraživanje o izloženosti predškolske djece svim ekranima koje je provela naša Poliklinika. Gošća u studiju bila je psihologinja Mia Roje.

Pročitajte više >

libertas goga Libertas TV: Djeca i ekrani

Mediji o nama Novosti U emisiji Subotom popodne na dubrovačkoj Libertas TV 7. listopada 2017. gostovala je ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, a tema razgovora bila je „Djeca i ekrani“ - o tome koliko bi vremena djeca trebala provoditi pred ekranima. Ravnateljica je naglasila kako je ovogodišnje istraživanje Poliklinike pokazalo da 50% ispitane djece između četiri i šest godina starosti koristi Internet:

Objavljeno: 10.10.2017. | Pročitajte više >

otvoreno HRT Otvoreno: Postoji li segregacija vrtićke i školske djece po brendiranoj odjeći?

Mediji o nama Novosti U emisiji Otvoreno HRT-a 3. listopada 2017. razgovaralo se na sljedeće teme: "Tko su „lidlići“? Postoji li segregacija djece vrtićke i školske dobi koja ne nose brendiranu odjeću i obuću? Kako tome stati na kraj? Trebaju li nam školske i vrtićke uniforme?" U emisiji urednika i voditelja Mislava Togonala gostovali su bivša ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, saborska zastupnica HDZ-a Sanja Putica, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba Ella Selak Bagarić i novinarka Jutarnjeg lista Goranka Jureško.

Objavljeno: 04.10.2017. | Pročitajte više >

mia t portal T-Portal:Kakva treba biti uloga baka i djedova u odgoju djece

Mediji o nama Na T-portalu je 23. rujna 2017. objavljena tema autorice Elme Katane pod naslovom: "Psihologinja savjetuje: Kakva treba biti uloga baka i djedova u odgoju djece". Stručna sugovornica u temi je bila Mia Roje, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Cijeli tekst možete pročitati na linku ovdje, a mi prenosimo nekoliko zanimljivih odlomaka:

Pročitajte više >

Laudato LaudatoTV: O utjecaju razvoda i roditeljskog sukoba na djecu

Mediji o nama U emisiji "Život i zdravlje" Laudato televizije psihologinja Poliklinike Mia Roje gostovala je kod dr. Nede Aberle na temu manipulacije djecom u razvodu braka roditelja. Raspravljalo se o utjecaju razvoda i roditeljskog sukoba na djecu, raznim načinima manipulacije djecom te konkretnim prijedlozima što kao stručnjaci i laici možemo učiniti u najboljem interesu djece. Poseban naglasak stavljen je na osjećaje djece koja se nalaze u središtu roditeljskih sukoba te potrebi za njihovom zaštitom.

Pročitajte više >

naslovna like JUTARNJI LIST: Preživjeti razvod

Mediji o nama U prilogu Like Jutarnjeg lista objavljena je tema "Preživjeti razvod" novinarke Mare Modrić, a ispred Poliklinike je sudjelovala psihologinja Mia Roje.

Pročitajte više >

libertas tv LIBERTAS.TV: Savjeti roditeljima za početak školske godine

Mediji o nama Novosti Ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan FLander gostovala je na dubrovačkoj televiziji Libertas TV u subotu 2.9.2017. u emisiji povodom početka školske godine. U emisiji je pregršt savjeta za roditelje o tome kako pripremiti dijete za školu.

Objavljeno: 09.09.2017. | Pročitajte više >

Screenshot 2017-08-28 11.34.49 INDEX: “Umjesto pedofila u Hrvatskoj se napadaju njihove žrtve”

Mediji o nama Novosti Na portalu Index.hr novinarka Martina Pauček Šljivak je objavila tekst pod naslovom "Umjesto pedofila u Hrvatskoj se napadaju njihove žrtve: "Nije ni ona nevinašce", a sugovornica je bila ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.

Objavljeno: 28.08.2017. | Pročitajte više >

Screenshot 2017-08-24 11.54.31 NOVA TV: O sigurnosti djece na društvenim mrežama

Mediji o nama Novosti U Dnevniku na Novoj TV objavljen je 19. kolovoza 2017. prilog novinara Ivana Forjana o sigurnosti djece na društvenim mrežama u sklopu kojeg je govorila i psihologinja Ella Selak Bagarić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

Objavljeno: 24.08.2017. | Pročitajte više >

Screenshot 2017-08-21 14.29.15 NOVI LIST: “O sigurnosti na Internetu već u dječjim vrtićima”

Mediji o nama Novosti Autorica Ljerka Bratonja Martinović u Novom listu 18. kolovoza 2017. objavila je temu povodom nestanka 13-godišnje djevojčice koju je na odlazak od kuće nagovorio  ”prijatelj” na Facebooku: “Dok policija utvrđuje je li se u slučaju nestanka djevojčice iz Triblja radilo o bijegu od kuće ili o otmici, stručnjaci upozoravaju na sve veću pogibelj koja djeci prijeti s interneta. Odgovornost za podučavanje djece sigurnom korištenju interneta, kažu, nije na roditeljima, nego na državi koja godinama propušta osigurati takvu poduku djece već od predškolske dobi.

Objavljeno: 22.08.2017. | Pročitajte više >

Screenshot 2017-07-30 10.38.59 HRT: Budite oprezni s objavama fotografija djece s ljetovnja na Internetu

Mediji o nama Novosti O društvenim mrežama koje obiluju fotografijama djece govorili su u emisiji Tema dana HRT Boris Radanović iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander. Jednom objavljena fotografija na internetu više nikada neće biti samo vaša. Pa ni one kojima se rado hvalimo tijekom ljetovanja.

Objavljeno: 30.07.2017. | Pročitajte više >

1 / 3123