Mediji o nama

JUTARNJI LIST: “NASILJE U VEZAMA MLADIH ‘Bio je najbolji student na godini, dolazio je iz ugledne i imućne zagrebačke obitelji. Sve je počelo kao prava ljubav. A onda je počeo pakao”

Mediji o nama Kroz priču zlostavljane djevojke Leone, novinarka Kristina Turčin u Jutarnjem listu od 12. ožujka 2017. detaljno je opisala nasilje u vezama mladih. U članku je stručna sugovornica bila ravnateljica Poliklinike, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, a citirani su i neki savjeti iz našeg priručnika o vezama mladih. Prenosimo dio teksta, a tekstu cijelosti možete pročitati na portalu Jutarnjeg lista

Pročitajte više >

zadovoljna.hr ZADOVOLJNA.HR: “Najveća greška koju roditelji u Hrvatskoj rade kada se razvode”

Mediji o nama Na portalu Zadovoljna.hr objavljena je tema sa savjetima naše psihologinje Mie Roje kako djetetu olakšati razvod roditelja: "Prema podacima Općinskog suda u Zagrebu razvod je u 2016. zatražilo 768 parova bez djece i 788 parova s maloljetnom djecom. U 2017. dosad je zaprimljeno 107 zahtjeva za razvod parova bez djece i 140 zahtjeva za razvod parova s maloljetnom djecom. Govore li ove brojke da se parovi s djecom češće razvode od parova bez djece? Ukazuju li na to da bračni parovi danas rjeđe ostaju u braku zbog djece, što je prijašnjih godina bio češći slučaj? Odgovor smo potražili kod psihologa u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba."

Pročitajte više >

nacional dossier NACIONAL: “U Hrvatskoj zlostavljanje trpi sto tisuća djece”

Mediji o nama Povodom početka kino-prikazivanja filma "Trampolin" redateljice Katarine Zrinke Matijević s temom zlostavljanja djece, u tiskanom izdanju tjednika Nacional od 28. veljače 2017. objavljen je dossier novinarke Tamare Borić na tu temu pod naslovom: "U Hrvatskoj zlostavljanje trpi sto tisuća djece". Osim redateljice koja je kazala kako je film inspiriran stvarnim događanjima i stvarnim ljudima, sugovornici u temi su glumica Lana Barić, koja nosi glavnu ulogu majke - zlostavljačice u filmu, Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, dr. Tomislav Franić, psihijatar s Klinike za psihijatriju KBC Split, licencirani terapeut Ministarstva pravosuđa za provođenje psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji gdje su žrtve djeca, te prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Pročitajte više >

vecernjicyber VEČERNJI LIST: “Cyberbullying, sexting, phishing i grooming vrebaju na vašu djecu iz računala, mobitela i tableta”

Mediji o nama "Alati oduvijek služe čovjeku da bi mu olakšali život i on ih neprestano razvija ukorak s vremenom. Tom, pomalo neobičnom rečenicom psihologinja i psihoterapeutkinja Gordana Buljan Flander ima običaj započeti rasprave o opasnostima na internetu. Objašnjenje potom nastavlja činjenicom da svaki alat, koliko god dobar bio, treba znati koristiti, inače može biti izrazito opasan.", piše Stela Lechpammer u "Večernjem listu" 28. veljače 2017. u članku pod naslovom "Cyberbullying, sexting, phishing i grooming vrebaju na vašu djecu iz računala, mobitela i tableta":

Pročitajte više >

index INDEX.HR: “SVAKI TREĆI UČENIK ZLOSTAVLJAN “Djeci bacaju torbe u WC, učenica zbog maltretiranja piški u krevet”

Mediji o nama Povodom Dana ružičastih majica, Index.hr je objavio temu o prevenciji vršnjačkog nasilja, u okviru koje su naveli istraživanje koje je provela Poliklinika za zaštitu djece Grada Zagreba te je novinarka Martina Pauček Šljivak: "Porazgovarali smo i s ravnateljicom Poliklinike za zaštitu djece i mladeži grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordanom Buljan Flander, koja je za Index rekla da se tek 11 % djece povjeri nastavnicima, budući da nitko od njih ne vjeruje da im nastavnici mogu pomoći."

Pročitajte više >

Ella N1 N1: “Psihologinja o najgorem savjetu protiv nasilja na internetu”

Mediji o nama Ella Selak Bagarić, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba govorila je za N1 o nasilju među djecom: "Naglasila je da je osobito važno i rašireno emocionalno nasilje, odnosno psihičko zlostavljanje. Upozorila je pogotovo na pristiske koji se na djecu vrše putem društvenih mreža.

Pročitajte više >

ZAGREB.info: “DONOSIMO SAVJETE DJEČJE PSIHOLOGINJE: Evo kako zaštititi djecu i mlade od internetskog nasilja i opasnih sadržaja”

Mediji o nama Povodom Dana sigurnijeg interneta 2017. na portalu ZAGREB.info objavljen je tekst novinarke Lucije Špiljak  "DONOSIMO SAVJETE DJEČJE PSIHOLOGINJE: Evo kako zaštititi djecu i mlade od internetskog nasilja i opasnih sadržaja" u kojem je stručna sugovornica bila Mia Roje, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba:

Pročitajte više >

bukaintervju Intervju s ravnateljicom u srpskom magazinu Buka

Mediji o nama "INTERVJU KOJEG BI TREBALI PROČITATI SVI RODITELJI: Dijete nikako ne možemo razmaziti niti ga kažnjavanjem naučiti važnim lekcijama" naslov je intervjua s prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander koji je objavljen u srpskom internet magazinu Buka, autorice Tatjane Čalić:

Pročitajte više >

Lijecnicke novine 2016 Liječnici su “prva linija” obrane zlostavljane djece

Liječničke novine, br. 146, veljača 2016.

Mediji o nama Novosti Prenosimo u cijelosti tekst ravnateljice Poliklinike, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander. objavljen u glasilu Hrvatske liječničke komore, Liječničkim novinama: Kaže se da je društvo toliko razvijeno koliko se brine za svoje najranjivije članove. U tu skupinu svakako spadaju djeca. Roditelji donose djecu na svijet i s te strane imaju najveću odgovornost za njih. Međutim, [...]

Objavljeno: 12.03.2016. | Pročitajte više >

savjetovalište O Poliklinici i nasilju putem interneta na Hrvatskom radiju

Mediji o nama Novosti U emisiji "Savjetovalište" Hrvatskog radija kod urednice Višnje Biti gostovala je prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander 15. veljače 2016. , a tema razgovora je  „Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba – primjer najboljih standarda u zaštiti djece žrtava i svjedoka kaznenih djela u zemljama Europske Unije“. U gostima je 29. veljače 2016. bila i predsjednica Hrabrog telefona Hana Hrpka, na temu "Nasilje putem interneta". Poslušajte obje emisije putem linkova na HR1.

Objavljeno: 01.03.2016. | Pročitajte više >

Opasno je šutjeti: S djecom o seksu treba pričati na vrijeme

24 sata, 24. kolovoza 2012.

Mediji o nama Stručnjaci Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba sudjelovali su u temi o tinejdžerskoj seksualnosti koju je objavio dnevni list "24 sata" pod naslovom: "Opasno je šutjeti: S djecom o seksu treba pričati na vrijeme".

Pročitajte više >

Posjet predsjednika Josipovića Poliklinici za zaštitu djece

Dnevnik, 1. program HRT, 26. listopad 2011.

Mediji o nama Reportažu o posjetu Predsjednika Ive Josipovića našoj Poliklnici koju je objavio Dnevnik 1. programa HRT-a možete pogledati ovdje.

Pročitajte više >

Poliklinika – primjer dobre prakse iz Hrvatske

Dubrovački vjesnik, 8. veljače 2011.

Mediji o nama U Dubrovačkom je vijesniku objavljen tekst o sudjelovanju ravnateljice prof.dr.sc. Gordane Buljan Flander u aktivnostima zaštitu djece od zlostavljanje Europskog vijeća i Ujedinjenih naroda, te ocjeni inozemnih stručnjaka da je naša Poliklinika primjer dobre prakse koju bi mogle primjenjivati i druge zemlje.

Pročitajte više >

Crtanka strave

Globus, 14. travnja 2010.

Mediji o nama Globus donosi psihoportrete devetero izrazito nasilne djece što su prošla intenzivni psihološki tretman u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba u članku pod naslovom: "CRTANKA STRAVE Tata me siluje i mlati, a ja mlatim prijatelje. I nije mi žao..."

Pročitajte više >

Otac je udarao, majka puderom skrivala modrice

Jutarnji list, 5. studeni 2011. .

Mediji o nama U temi o skrivanju obiteljskog nasilja i koliko majke pomažu zlostavljanjoj djeci Jutarnji list objavio je temu u kojoj su stručne sugovornice iz naše Poliklinike - prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander i dr. sc. Bruna Profaca.

Pročitajte više >

1 / 212