Novosti

Ravnateljici dodijeljeno posebno priznanje u Osijeku

Objavljeno: 04.12.2012.

osijek priznanje

Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta i Društvo psihologa Osijek četvrti su put organizatori znanstveno-stručnog skupa posvećenog pitanjima nasilja na temu Nasilje i mentalno zdravlje – interdisciplinarni pristup.

Tijekom otvorenja skupa, a nakon pozdravnih riječi prodekanice Filozofskog fakulteta, prof.dr.sc. Marije Omazić, i pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić dodijeljena su posebna priznanja prof.dr.sc. Gordani Buljan Flander i višoj predavačici dr.sc. Anđelki Metzing za posebne zasluge u nastanku i razvoju skupova posvećenih nasilju. U ime dobitnica zahvalila je prof. Metzing, utemeljiteljica skupa i osječkog studija psihologije, ističući da je sve počelo 2003. godine, kada je upisana prva generacija studenata psihologije.

Trodnevni skup obilovao je nizom zanimljivih događaja, predavanjima, okruglim stolovima, simpozijima o nasilju te zlostavljanju i zanemarivanju djece. Također se predstavilo niz priručnika, usmenih izlaganja i poster-prezentacija s tog područja.

Naglasak je bio na interdisciplinarnom pristupu, stoga su uz brojne psihologe na skupu sudjelovali i drugi stručnjaci – pedagozi, socijalni pedagozi, socijalni radnici, kriminolozi, liječnici i drugi stručnjaci pomažućih struka.

Već tradicionalni skup održao se na Filozofskom fakultetu pod visokim pokroviteljstvom pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić, a suorganizatori su Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatska psihološka komora.