Novosti

Predstavljena nova internetska stranica udruge Hrabri telefon

Uz razvoj novih usluga E-savjetovanja razvijena je i nova internetska stranica www.hrabritelefon.hr

Objavljeno: 30.06.2010.

Hrabri telefon Siemens
Hana Hrpka, predsjednica Udruge Hrabri telefon, Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska i doc.dr.sc. Gordana Buljan-Flander, ravnateljica Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba i voditeljica stručnih i znanstvenih programa Hrabrog telefona na tiskovnoj konferenciji održanoj u prostorijama Poliklinike.
Presica Hrabri Siemens

Stranica je potpuno redizajnirana i  posebno prilagođena svakoj od skupina korisnika – djeci, mladima, roditeljima i stručnjacima te im služi za informiranje, educiranje, zabavu i kao izvor pomoći. Tvrtka Siemens Hrvatska je donacijom od 50.000,00 kuna omogućila provođenje ovog projekta.

Ova donacija dio je našeg programa Siemens Caring Hands u sklopu kojeg dajemo svoj doprinos u izgradnji boljeg društva.

U Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba predstavljena je nova internetska stranica udruge Hrabri telefon – telefon za zlostavljanu i zanemarenu djecu. S razvojem komunikacije među korisnicima razvila se i mogućnost pružanja pomoći i podrške putem suvremenih načina komunikacije. Hrabri telefon osim pružanja pomoći i podrške putem besplatne savjetodavne linije (0800-0800; ponedjeljak-petak 9-18 sati), isto pruža i putem e-maila: savjet@hrabritelefon.hr. Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript , foruma te chata (četvrtkom, 15-18 sati). Osim vlastitog foruma koji se nalazi na Internet stranici www.cybermed.hr (dostupnost sa stranice organizacije također), stručnjaci Udruge odgovaraju i na pitanja postavljena na forumima: www.psihonet.com ; www.sretnodijete.net te www.mojhej.com . Projekt je razvijen u skladu sa suvremenim načinom života obitelji, ali i kao odgovor na istražene potrebe potencijalnih korisnika. Usklađen je i s najnovijim svjetskim trendovima u pružanju savjetodavne pomoći i podrške.

Uz razvoj novih usluga E-savjetovanja razvijena je i nova internetska stranica www.hrabritelefon.hr , koja je  posebno prilagođena svakoj od skupina korisnika – djeci mladima, roditeljima i stručnjacima. Stranica, osim što primarno služi kao izvor pomoći, nudi i brojne edukativne sadržaje i zabavu. Tvrtka Siemens Hrvatska prepoznala je važnost i aktualnost predloženih aktivnosti, te donirala 50.000,00 kuna kako bi omogućila provođenje ovog projekta.

Hrabri telefon Siemens

Hana Hrpka, predsjednica Udruge Hrabri telefon, Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska i doc.dr.sc. Gordana Buljan-Flander, ravnateljica Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba i voditeljica stručnih i znanstvenih programa Hrabrog telefona na tiskovnoj konferenciji održanoj u prostorijama Poliklinike.

„Nova internet stranica u potpunosti se prilagođava djeci, roditeljima i mladima te ih na zanimljiv i interaktivan način poziva da nauče nešto novo, da se informiraju o uslugama koje nudimo za njih a na kraju da se i zabave i upoznaju sa novostima u organizaciji. Posebno se ovdje obraćamo i roditeljima koji su sve zbunjeniji različitim savjetima vezanim uz odgoj uspješnog i sretnog djeteta.  Naravno, bio je to zahtjevan posao koji ne bismo uspjeli postići bez podrške i pomoći tvrtke Siemens Hrvatska koja je sa 50.000kn podržala provedbu projekta E-savjetovanje„, izjavila je na konferenciji za medije Voditeljica stručnih i znanstvenih programa Hrabrog telefona Doc.dr.sc. Gordana Buljan Flander.

„Siemens Hrvatska aktivno provodi nekoliko programa za društveno odgovorno ponašanje. Ova donacija dio je našeg programa Siemens Caring Hands u sklopu kojeg dajemo svoj doprinos u izgradnji boljeg društva. Vjerujemo da će nova internetska stranica Hrabrog telefona omogućiti još kvalitetnije informiranje hrvatske javnosti o problemu zlostavljanja i zanemarivanja djece, a još važnije, djeci pružiti dodatnu zaštitu od nasilja.“, izjavio je na konferenciji za medije predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec.

Presica Hrabri Siemens