Novosti

Pravobraniteljica za djecu posjetila Polikliniku

Naglasak u raspravi posvećen je ispitivanju djece nakon doživljenog zlostavljanja te je skrenuta pažnja kako u Poliklinici sada postoje primjereniju tehnički uvjeti za vođenje forenzičnog intervjua s djetetom

Objavljeno: 18.10.2011.

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić sa svojim je timom posjetila Poliklniku za zaštitu djece grada Zagreba.

Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba, 14. listopada 2011. posjetila je Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, njezine zamjenice Maja Gabelica Šupljika i Ester Radmilo te savjetnici iz zagrebačkog, osječkog, riječkog i splitskog ureda pravobraniteljice za djecu. U ime ravnateljice i djelatnika Poliklinike, sastanak su vodili zamjenik ravnateljice dr. Domagoj Štimac, voditeljica dijagnostike i tretmana dr. sc. Bruna Profaca i voditeljica tima dr. Marija Bačan.

Pravobraniteljica i njezine suradnice upoznale su se s novim prostorom Poliklinike u Đorđićevoj 26, te je naglasak bio na daljnjem unapređivanju rada s djecom u novim uvjetima. Stručnjaci Poliklinike su informirali Pravobraniteljicu i njezine suradnice o svom radu, iznosili dosadašnja postignuća, ali i poteškoće i izazove, osobito u radu s djecom iz drugih županija koja u velikom broju također dolaze na obradu u Polikliniku. Naglasak u raspravi posvećen je ispitivanju djece nakon doživljenog zlostavljanja te je skrenuta pažnja kako u Poliklinici sada postoje primjereniji tehnički uvjeti za vođenje forenzičnog intervjua s djetetom, koji bi se mogao obaviti što prije nakon traumatskog događaja.

Pravobraniteljica je izrazila zadovoljstvo brižljivo uređenim i osmišljenim prostorom u Đorđićevoj 26 za rad s djecom. Dogovorena je daljnja suradnja i ulaganje napora u zaštitu zlostavljane djece.