Aktualno

Mia Sarajevo Slika Na Petim sarajevskim danima psihologije

Novosti U Sarajevu je od 19. do 21. travnja 2018. održan znanstveno-stručni skup "Peti sarajevski dani psihologije", a Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba predstavljala je Mia Roje, mag.psych., izlaganjem na temu "Štetnost i korisnost elektroničkih uređaja u predškolskoj dobi: Doživljaj i djelovanje roditelja” (Roje Mia, Buljan Flander Gordana, Raguž Ana).

Objavljeno: 26.04.2018. | Pročitajte više >

labirint LABIRINT, HRT: O dugom trajanju visokokonfliktnih razvoda

Mediji o nama Novosti "Nažalost, u situacijama razvoda braka, kada sudski sporovi dugo traju, moramo reći da je djetetu vrijeme neprijatelj: Što više vremena prolazi, to su posljedice teže. Zaista je jako važno da u tom slučaju, ako se roditelji ne mogu dogovoriti, ako visoki konflikt perzistira, da sustav preuzme ulogu da zaštiti to dijete, jer dijete zapravo ima osjećaj konfuzije, zbunjenosti, do pravomoćne odluke ne zna gdje će živjeti, gdje mu je sigurna baza... Ako su u roditelji u konfliktu, svjedoči konfliktima i manipulacijama. Tako da je žurnost postupanja u ovakvim situacijama za djecu jako, jako bitna. ", kazala je prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u prilogu novinarke Nataše Ledić Grgurić s temom visokonfliktnih razvoda.

Objavljeno: 17.04.2018. | Pročitajte više >

svjetski dan Svečana proslava Svjetskog dana glasa 2018. u Zagrebu

Novosti Zagrebački Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Zagrebačkom ligom protiv raka, Croatian Voice Foundation, Lions Clubom Zrinjevac i Muzejom Mimara organizira obilježavanje Svjetskog dana glasa 16. travnja 2018. u Muzeju Mimara s početkom u 17 sati. Događanju su potporu dali i Hrvatska liga protiv raka, Hrvatska zajednica laringektomiranih, Hrvatski lijednički zbor - podružnica Zagreb, Klinika za tumore KBC Sestre Milosrdnice, Klinička bolnica Merkur, Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, te Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.

Objavljeno: 15.04.2018. | Pročitajte više >

zaposlena naslovna teksta ZAPOSLENA:”Batinama djetetu poručujemo da ne vrijedi”

Mediji o nama Novosti Povodom 15. godina rada Poliklinike u magazinu "Zaposlena" objavljen je intervju sa ravnateljicom prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander pod naslovom "Batinama djetetu poručujemo da ne vrijedi". Glavna urednica Ana Gruden razgovarala je s ravnateljcom o tome kakio je započeo njen rad sa zlostavljanom djecom, kako su osnovani Hrabri telefon i Poliklinika, koliko se uspješno traumatizirana djeca mogu rehabilitirati, te o drugim pitanjima iz područja odgoja djece. Cijeli intervju dostupan je za preuzimanje u PDF formatu ovdje: Zaposlena travanj 2018

Objavljeno: 29.03.2018. | Pročitajte više >

index INDEX.HR: “Kako zaštiti dijete?”

Mediji o nama Novosti Novinarka Martina Pauček Šljivak objavila je na portalu Index.hr 26. ožujka 2018. temu pod naslovom: "KAKO ZAŠTITITI DIJETE? Donosimo reportažu iz Poliklinike za seksualno zlostavljanu djecu": "JEDINA ustanova u Hrvatskoj u kojoj se sustavno liječe seksualno zlostavljana djeca je Poliklinika za zaštitu djece i mladih u Zagrebu koja je nedavno obilježila 15. godišnjica njihova rada, a svake godine na obradu i tretman im dolazi 1200 do 1600 djece i članova njihovih obitelji. Iako u tretmanu nemaju samo seksualno zlostavljanu djecu, činjenica je da većina zlostavljane djece dolazi upravo k njima.

Objavljeno: 26.03.2018. | Pročitajte više >

upuz foto Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske o 15 godina Poliklinike

Novosti Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, čiji smo i mi član, predstavila je na naslovnici svog web portala 15 godina rada Poliklinike. Zahvaljujemo na pozornosti, te prenosimo taj tekst u cijelosti: "Pri samom osnutku Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba bila je prva i ostala jedina ustanova u Hrvatskoj koja se orijentirala na djecu s traumatskim iskustvima i njihove obitelji. Prema primjerima dobre prakse u Europi i svijetu, cilj je bio pružiti im multidisciplinarnu obradu i podršku.

Objavljeno: 25.03.2018. | Pročitajte više >

Predavanje doc. dr. sc. Brune Profaca O podršci djeci i mladima nakon gubitaka i u tugovanju

Novosti U organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika Splitsko-dalmatinske županije u Splitu u prostorijama Centra za socijalnu skrb Split tijekom veljače i ožujka je održan čeverodnevni stručni seminar "Gubici i podrška u procesu tugovanja".

Objavljeno: 24.03.2018. | Pročitajte više >

Doc. dr. sc. Bruna Profaca Predavanje o vršnjačkom nasilju u Splitu

Novosti U sklopu projekta "Govorim, činim, podržavam, zagovaram, živim nenasilje“ u Splitu je 22. ožujka 2018. doc.dr.sc. Bruna Profaca održala predavanje za roditelje i stručnjake  "Vršnjačko nasilje - što se događa i što poduzimamo?"

Objavljeno: 24.03.2018. | Pročitajte više >

Profesori Vincent Schiraldi i Lael Elizabeth Hiam Chester sa prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander i Ellom Selak Bagarić Posjeta stručnjaka za prava djece sa Sveučilišta Columbia iz New Yorka

Novosti Stručnjaci za prava djece sa Sveučilišta Columbia iz New Yorka su posjetili Polikliniku 22. ožujka 2018. godine. Profesore Vincenta Schiraldia i Lael Elizabeth Hiam Chester s radom Poliklinike upoznala je psihologinja Ella Selak Bagarić. Naše goste u diskusiji je najviše zanimao tretman djece počinitelja nasilja, suradnja Poliklinike i sudova te način provedbe ispitivanja djece za potrebe sudskih procesa.

Objavljeno: 22.03.2018. | Pročitajte više >

Prof. dr. sc. Jerko Valković, izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander i moderatorica tribine prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić IKA: Tribina o virtualnom nasilju među djecom i mladima

Mediji o nama Novosti Informativna katolička agencija IKA donosi opširan izvještaj o tribini "Zajednički vidici" na temu virtualnog nasilja među djecom i mladima održanoj 21. ožujka 2018. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Među govornicima je bila i ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander:

Objavljeno: 22.03.2018. | Pročitajte više >

roditelji hr. Roditelji.hr: Na radionici Fit for Kids na Zagrebačkom velesajmu

Mediji o nama Novosti Portal roditelji.hr donose izvještaj o radionici Fit for Kids održanoj na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 11. ožujka u organizaciji udruge Abeceda roditeljstva i Djeca.hr. Održane su kreativne, kulinarske i edukativne radionice za djecu, te okrugli stolovi za roditelje. Na okruglom stolu "Utjecaj medija na djecu" ispred Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba sudjelovala je psihologinja Mia Roje:

Objavljeno: 20.03.2018. | Pročitajte više >

Dubravka Vujnović Radaković, psiholog- psihoterapeut i Sanja Jusufbegović, prof. klinički psiholog Na 4. hrvatskoj konferenciji o superviziji

Novosti U organizaciji Studijskog centra socijalnog rada zagrebačkog Pravnog fakulteta u Opatiji je od 14. do 16. ožujka 2018. održana 4. hrvatska konferencija o superviziji. Sudionici su kroz plenarna predavanja i radionice imali priliku saznati o različitim poticajima u razvoju komunikacijskih vještina kao i o socio-kulturalnim različitostima u supervizijskom kontekstu.

Objavljeno: 20.03.2018. | Pročitajte više >

duborvnik 1 DUBROVNIK: Tribina „Nove tehnologije – novi izazovi odrastanja“

Novosti Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, održala je u subotu 3. ožujka 2018. u Dubrovniku predavanje na temu „Nove tehnologije – novi izazovi odrastanja“  u organizaciji Vijeća za život i obitelj Dubrovačke biskupije

Objavljeno: 06.03.2018. | Pročitajte više >

Naš Odbor mladih, psihologinja Tea Brezinšćak i zamjenik ravnateljice dr. Domagoj Štimac s Predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović Odbor mladih Poliklinike na Okruglom stolu “Biti mlad i živjeti u Hrvatskoj bez nasilja”

Novosti Članovi Odbora mladih Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u srijedu 28. veljače 2018. sudjelovali su na Okruglom stolu "Biti mlad i živjeti u Hrvatskoj bez nasilja" kojeg je organiziralo Vijeće mladih Predsjednice Republike Hrvatske u suradnji s uredom Pravobraniteljice za djecu povodom Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Objavljeno: 28.02.2018. | Pročitajte više >

180206_15god_PZZDM068 Video snimke proslave 15 godina Poliklinike na našem You Tube kanalu

Novosti Snimke proslave 15 godina Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održane 6. veljače 2018. u Preporodnoj dvorani HAZU-a na Gornjem gradu možete pogledati na You Tube kanalu Poliklinike:

Objavljeno: 18.02.2018. | Pročitajte više >

1 / 39123456789102030...»